zaskriptove
Pedagoško društvo Srbije
 
početna početna strana
početna

početna strana


ARHIVA VESTI I DOGAĐAJA OD 2002. DO 2013. GODINE
ARHIVA 2013. GODINA
ARHIVA 2012. GODINA
ARHIVA 2011. GODINA
ARHIVA 2010. GODINA
ARHIVA 2009. GODINA
ARHIVA 2008. GODINA
ARHIVA 2007. GODINA
ARHIVA 2006. GODINA
ARHIVA 2002. -2005. GODINA
POVRATAK NA NOVI SAJT
  Arhiva sajta Pedagoškog društva Srbije - 2002. - 2015. godina
 

:: Podružnica PDS - Kraljevo ::

Dana 21.12.2006. godine, u prostorijama OŠ "Jovo Kursula" u Kraljevu, održana je osnivačka skupština Podružnice Pedagoškog društva u Kraljevu. Skupštini su prisustvovali članovi Podružnice, direktori osnovnih i srednjih škola u Kraljevu, predstavnici Centra za socijalni rad, predstavnici Školske uprave Kraljevo, predstavnici lokalnih medija i gosti prof. dr Velizar Nedović i predsednica Pedagoškog društva Srbije Sonja Žarković.

Velika dobit je u tome što su se pedagozi, tj. stručni saradnici iz tri opštine (Kraljevo, Vrnjačka Banja i Raška) umrežili i što su spremni na sardnju i angažovanje kroz konkretne akcije. Podružnicu čine pedagozi, psiholozi, soc. radnici.

Skupštinu je otvorio direktor OŠ "Jovo Kursula" pozdravnim govorom. Uvodnu reč dao je prof. dr Velizar Nedović koji je svoje izlaganje bazirao na temi koja se ticala statusa i perspektive profesije pedagoga u našoj zemlji. Predsednica Pedagoškog društva Srbije Sonja Žarković je zatim govorila o istorijatu Pedagoškog društva Srbije, kao i planovima za budući rad PD. Govorila je o aktuelnim projektima Pedagoškog društva i pozvala kolege pedagoge na saradnju i aktivno učešće u radu PD.

Predsednik Podružnice Vladan Seizović i sekretar Podružnice Vesna Šaponjić su ukratko izložili Godišnji program rada i razvojni plan Podrušnice za naredne tri godine:

Ciljevi rada podružnice su:
•  Implementacija savremenih teorijskih i praktičnih saznanja pedagoške i psihološke nauke u procesu ostvarivanja zadataka obrazovanja i vaspitanja
•  Rešavanje problema sa kojima se članovi Podružnice susreću u svom radu
•  Implementacija i unapređivanje obrazovne politike
•  Saradnja sa drugim institucijama i interesnim grupama

Naša misija:
Mi smo stručni saradnici koji u svojim institucijama profesionalno učestvuju u unapređivanju vaspitno - obrazovnog rada i udruženi u podružnicu razmenjujemo i promovišemo primere dobre prakse.

Naša vizija:
Podruznica će doprineti razvoju kompetencija i napredovanju svojih članova, radi aktivnijeg uključivanja u pružanju intelektualnih i vaspitno - obrazovnih usluga korisnicima različitih interesnih grupa u cilju podizanja nivoa kvaliteta vaspitanja i obrazovanja u našim sredinama.

Razvojnim planom obuhvaćeno je kreiranje instrumenata i sprovođenje, kao i prezentacija dobijenih rezultata istraživanja na temu: Nivo aspiracije vaspitača, nastavnika i stručnih saradnika za stručno usavršavanje.Inovativni tim Podružnice prati aktuelne zakonske regulative, dajući predloge za osavremenjivanje sadržaja akata škole i davanje predloga modela usavršavanja zaposlenih u obrazovanju.

Vodeći računa o efikasnosti i efektivnosti, planirali smo samovrednovanje rada Podružnice .

Vršićemo evaluaciju ostvarenosti ciljeva i očekivanih rezultata. Za očekivane rezultate će se precizirati i definisati indikatori.

Formiraćemo podtimove koji će kreirati instrumente i sprovesti samovrednovanje za određene oblasti.

Smatramo da je osnivanje Podružnice primer dobre prakse decentralizacije stručnih društava, tj. vodećeg stručnog društva u Srbiji, Pedagoškog društva. Podružnica će omogućiti svakom članu da se aktivno uključi u timski rad, na poslovima osmišljavanja i kreiranja lokalnih i školskih akcija u cilju unapređivanja kvaliteta rada naših vaspitno-obrazovnih ustanova.

RAZVOJNI PLAN PODRUŽNICE ( MS Word dokument, veličina 179 KB)
GODIŠNJI PROGRAM RADA PODRUŽNICE ( MS Word dokument, veličina 34 KB)
da biste ove fajlove sačuvali na vašem računaru kliknite desni klik na link i izaberite opciju Save Target As...

 
 

Arhiva sajta Pedagoškog društva Srbije - 2002. - 2015. godina

Pedagoško društvo Srbije © na Internetu od 2002. sajt osnovala Sonja Žarković / webmaster: e@leksa

 
.
 
REKLAME