zaskriptove
Pedagoško društvo Srbije
 
početna početna strana
početna

početna strana


ARHIVA VESTI I DOGAĐAJA OD 2002. DO 2013. GODINE
ARHIVA 2013. GODINA
ARHIVA 2012. GODINA
ARHIVA 2011. GODINA
ARHIVA 2010. GODINA
ARHIVA 2009. GODINA
ARHIVA 2008. GODINA
ARHIVA 2007. GODINA
ARHIVA 2006. GODINA
ARHIVA 2002. -2005. GODINA
POVRATAK NA NOVI SAJT
  Arhiva sajta Pedagoškog društva Srbije - 2002. - 2015. godina

 

 

 

 

 

 

:: Mala pedagoška biblioteka ::


• Valjani priručnici oduvek su bili korisna alatka svakog koji ne pretenduje da je sve naučio i sve zna. Priručnici, ma koliko korisni bili, svakako ne mogu zameniti ono što predstavlja temeljna znanja, ali, kako samo njihovo ime kaže, nalaze se pri ruci kada se javi ili se učini da se javio neki pedagoški problem.

• Mnogi od svakodnevnih problema u nastavi i vaspitnom radu uopšte, iziskuju da se nastavnici podsete ključnih teorijskih postavki kada je o vaspitanju i obrazovanju reč i da saznaju iskustva drugih kolega. Roditeljima često nedostaju tumačenja i odgovori na pitanja vezana za školske i razvojne probleme dece. Uočavajući nedostatak upravo te vrste literature, Pedagoško društvo Srbije odlučilo je da pokrene Malu pedagošku biblioteku stručnih priručnika, namenjenu kako nastavnicima osnovnih i srednjih škola, tako i roditeljima. Cilj pokretanja ove edicije je da se na sažet, jasan, lako prihvatljiv, i svakako stručan, način, predstave sadržaji značajni za pedagošku praksu, odnosno za prepoznavanje i rešavanje svih složenih odnosa i problema koji se javljaju ili se mogu javiti u procesu vaspitanja i obrazovanja.

• U ovoj ediciji pojaviće se tekstovi istaknutih stranih i domaćih stručnjaka, posvećeni brojnim pitanjima vezanim za problem e vaspitanja i obrazovanja.

• Mala pedagoška biblioteka ne može, niti ima pretenzije, da zameni udžbenike koji su neophodni u obrazovanju nastavnika. Ona će ispuniti svoju misiju ako nastavnici i roditelji procene da je korisno da im bude pri ruci.

• Urednik ''Male pedagoške biblioteke'' je Dr Gordana Zindović

Knjige Male pedagoške biblioteke:

KNJIGA 1: NASTAVA - prevod UNESCO-ve publikacije

KNJIGA 2: Motivacija za učenje, Monik Beker ...opširnije o knjizi...

 

 
 

Arhiva sajta Pedagoškog društva Srbije - 2002. - 2015. godina

Pedagoško društvo Srbije © na Internetu od 2002. sajt osnovala Sonja Žarković / webmaster: e@leksa

 
.
 
REKLAME