zaskriptove
Pedagoško društvo Srbije
 
početna početna strana
početna

početna strana


ARHIVA VESTI I DOGAĐAJA OD 2002. DO 2013. GODINE
ARHIVA 2013. GODINA
ARHIVA 2012. GODINA
ARHIVA 2011. GODINA
ARHIVA 2010. GODINA
ARHIVA 2009. GODINA
ARHIVA 2008. GODINA
ARHIVA 2007. GODINA
ARHIVA 2006. GODINA
ARHIVA 2002. -2005. GODINA
POVRATAK NA NOVI SAJT
  Arhiva sajta Pedagoškog društva Srbije - 2002. - 2015. godina

:: Dom učenika srednjih škola „Brankovo kolo“, Novi Sad ::


Sada već davne 2006. godine u Domu učenika srednjih škola „Brankovo kolo“ u Novom Sadu započeli smo aktivnosti u okviru Projekta „Transformacija konflikta i osnaživanje mladih za rad na prevenciji konflikta – Vršnjačka medijacija“. Od tada do danas, organizovano je nekoliko seminara u kojima je učestvovalo preko 100 učenika. I ove školske godine, sada već tradicionalno, tri dana ( 22. 23. i 24. januara 2010.)  smo se družili i u prijatnoj atmosferi učili šta je to konflikt, koje su to mogućnosti da se konflikt reši, učili smo da slušamo jedni druge, šta je medijacija, uloge medijatora...i još mnogo toga. Ova grupa učenika je osnažila već postojeći Medijatorski tim koji se od početka školske godine bavio i temama kao što su predrasude i stereotipi, predstavljanje Zakona o zabrani diskriminacije, a predstoji nam predstavljanje rezultata ankete sprovedene u našem domu o stavovima učenika o diskriminaciji.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Medijatorski tim je osnažen novim članovima, a to su:
Mišić Maja, Mišić Marijana, Vrućinić Jelena, Skeja Slađana, Lučić Jovana, Bunčić Jurinčić Korana, Denković Aleksandar, Kocić Stefan, Gerštmajer Robert, Hip Anamarija, Karovski Tatjana, Birović Milan, Jelić Ivana, Cvetić Tijana, Petrov Vladica, Domorad Žolt, Cvetanović Marina i Stanojević Stefan.
Na osnovu evaluacije i razgovora sa učenicima, sa sigurnošću možemo zaključiti da su učenici veoma zadovoljni  sadržajem, načinom rada kao i atmosferom na seminaru. Vršnjačku medijaciju sa oduševljenjem preporučuju ne samo svojim vršnjacima nego i odraslima – prosvetnim radnicima, roditeljima.

Seminar je organizovala i vodila Verica Grbić, profesor pedagogije i akreditovani trener za vršnjačku medijaciju.

Zbog interesovanja učenika za ovu temu i ovakav vid učenja u toku je formiranje nove grupe učenika za još jedan seminar Vršnjačke medijacije koji će uskoro biti organizovan.

 

 

 

Arhiva sajta Pedagoškog društva Srbije - 2002. - 2015. godina

Pedagoško društvo Srbije © na Internetu od 2002. sajt osnovala Sonja Žarković / webmaster: e@leksa

 
.
 
REKLAME