zaskriptove
Pedagoško društvo Srbije
 
početna početna strana
početna

početna strana


ARHIVA VESTI I DOGAĐAJA OD 2002. DO 2013. GODINE
ARHIVA 2013. GODINA
ARHIVA 2012. GODINA
ARHIVA 2011. GODINA
ARHIVA 2010. GODINA
ARHIVA 2009. GODINA
ARHIVA 2008. GODINA
ARHIVA 2007. GODINA
ARHIVA 2006. GODINA
ARHIVA 2002. -2005. GODINA
POVRATAK NA NOVI SAJT
  Arhiva sajta Pedagoškog društva Srbije - 2002. - 2015. godina

„Sada znam, sada mogu“ 2013.

Pedagoško društvo Srbije, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu, po treći put realizovalo je letnji program „Sada znam, sada mogu“. Letnja škola trajala je u periodu od 20. do 29. avgusta i realizovala se u prostorijama Pedagoškog društva. Učesnici programa bili su srednjoškolci iz Deste gimanzije, Sedme gimnazije, Tehničke škole Drvo art, Pete gimanzije i Tehničke škole GSP i stariji osnovci iz OŠ „ Miroslav Antić“ , OŠ „Janko Veselinović“ i OŠ „Skadarlija„.

s

Opšti cilj programa bio je da se mladi upoznaju sa svojom ulogom u društvu, kao i da se podstakne njihova unutrašnja motivacija i odgovorno ponašanje prema ličnom razvoju. Osim toga, važan cilj bio je sticanje znanja i veština o liderstvu, javnim nastupima i participaciji u javnom životu. Reč je o temama koje se ne izučavaju u toku formalnog obrazovanja, a veoma su značajne za dalje obrazovanje, kao i za sam život. Program je realizovan kroz 16 radionica, koje su vodili pedagozi Maja Vračar, Jela Stanojević, Anđela Đuković i Bojana Urošević i nastavnik filozofije Miloš Jeremić . U realizaciji programa težište svake radionice bilo je na aktivnom uključivanju svakog učesnika. U skladu sa tim voditelji su primenjivali različite metode rada kako bi motivisali malde učesnike letnje škole „Sada znam, sada mogu“.

s

Da su ciljevi programa ispunjeni dokazali su nam sami učesnici, pokazujući inicijativu i želju da se program dalje razvija, kao i da oni sami imaju još aktivniju ulogu u njegovom osmišljavanju i realizaciji. U prilog tome govore svedoče akcioni planovi koje su mladi osmislili. Učesnici imaju ideju da se program nastavi kao zimska škola, ali i kao držanje tribina o prevenciji nasilja, zavisnosti u toku cele školske godine. Voditelji tih tribina bili bi sami polaznici letnje škole. U tome bi im pomogli i pripremili ih voditeljiletnje škole i saradnici Pedagoškog društva.

s

s

s

s

s

 

Arhiva sajta Pedagoškog društva Srbije - 2002. - 2015. godina

Pedagoško društvo Srbije © na Internetu od 2002. sajt osnovala Sonja Žarković / webmaster: e@leksa

 
.
 
REKLAME