zaskriptove
Pedagoško društvo Srbije
 
početna početna strana
početna

početna strana


ARHIVA VESTI I DOGAĐAJA OD 2002. DO 2013. GODINE
ARHIVA 2013. GODINA
ARHIVA 2012. GODINA
ARHIVA 2011. GODINA
ARHIVA 2010. GODINA
ARHIVA 2009. GODINA
ARHIVA 2008. GODINA
ARHIVA 2007. GODINA
ARHIVA 2006. GODINA
ARHIVA 2002. -2005. GODINA
POVRATAK NA NOVI SAJT
  Arhiva sajta Pedagoškog društva Srbije - 2002. - 2015. godina
 

:: Udruženje za razvoj građanskog vaspitanja i obrazovanja za demokratiju ::

Udruženje za razvoj građanskog vaspitanja i obrazovanja za demokratiju, formirano je kao interesno udruženje, koje okuplja nastavnike Građanskog vaspitanja, instruktore, autore školskog programa, eksperte, kao i pojedince zainteresovane za razvoj demokratije i građanskog društva, kroz vaspitanje i obrazovanje.
Misija i vizija  UGV-a jeste afirmisanje obrazovanja i vaspitanja u osnovnim i srednjim školama u Srbiji radi uspostavljanja standarda demokratskog društva poštovanjem ljudskih prava i sloboda.
Ovo je moguće ostvariti samo kroz dobro postavljene ciljeve.
Ciljevi Udruženja  su :

  1. unapređenje obrazovanja za demokratiju i građansko društvo  i demokratizacija javnih škola kroz promociju i razmenu dobre prakse u vaspitanju i obrazovanju za demokratsko i građansko društvo,
  2. organizacija stručnih i javnih skupova o temama od značaja za demokratsko vaspitanje i obrazovanje,
  3. pomoć i podrška svim akterima u aktivnostima obrazovanja za demokratiju i građansko društvo.

Udruženje je formiralo mrežu opštinskih aktiva u 15 gradova Srbije:   Beograd,Zaječar,Kragujevac,Novi Pazar, Novi Sad, Užice, Niš, Valjevo, Paraćin, Pirot, Raška, Loznica, Mali Zvornik i Prijepolje, Subotica.
Ubeđeni smo da je inicijativa za samoorganizovanje i uzajamnu profesionalnu podršku, najbolji dokaz aktivnog odnosa  prema potrebama ljudi posvećenih razvoju  vasptanja i obrazovanja za demokratiju i građansko društvo.

Udruženje poziva nastavnike Građanskg vaspitanja i pojedince koji su voljni da učestvuju u razvoju obrazovanja za demokratiju i građansko društvo, da se priključe aktivnostima Udruženja.

Detaljnije informacije o  aktivnostima Udruženja, aktivnostima opštinskih aktiva, kontakti sa koordinatorima, informacije o  mogućnosti i načinu da se uključite u rad  mogu se dobiti na Web adresi   www.gvnastavnici.org.rs

 

 
 

Arhiva sajta Pedagoškog društva Srbije - 2002. - 2015. godina

Pedagoško društvo Srbije © na Internetu od 2002. sajt osnovala Sonja Žarković / webmaster: e@leksa

 
.
 
REKLAME